ua en ru

Кабмін хоче оновити закон про охорону атмосферного повітря: що пропонує документ

Кабмін хоче оновити закон про охорону атмосферного повітря: що пропонує документ Фото: Кабмін підтримав оновлений закон про охорону атмосферного повітря (freepik.com)
Автор: Юлия Струк

Кабінет міністрів підтримав оновлення закону про охорону атмосферного повітря. Документ розроблений Міндовкілля та вже пройшов погодження з усіма зацікавленими органами.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря" має посилити відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони атмосферного повітря.

У документі прописаний чіткий перелік документів, що подаються підприємствами для отримання дозволу; онлайн-формат подачі таких документів (е-повітря); терміни дозвільної процедури.

Також урегульовується участь громадськості у прийнятті рішення; зв'язок дозволу на викиди з оцінкою впливу на довкілля.

Закон передбачає щорічне звітування підприємствами про виконання природоохоронних заходів; неможливість перенесення їх виконання.

Скасовується ведення Переліку організацій, які мають право розробляти документи для отримання дозволу на викиди.

"Закладені у законопроекті механізми підвищать рівень екологічної безпеки, сприятимуть запобіганню та зменшенню рівня забруднення атмосферного повітря", - заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.