ua en ru

Кабмін готує зміни законодавства про корпоративне управління держбанками

Кабмін готує зміни законодавства про корпоративне управління держбанками Фото: Оксана Маркарова

Законопроект буде представлений на розгляд профільного комітету ВР найближчим часом

У Кабінеті міністрів триває обговорення законопроекту про внесення змін до законодавства з корпоративного управління державними банками. Про це сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності заявила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом буде затверджена стратегія, але паралельно з цим ми вже обговорюємо в КМУ на рівні урядового комітету закон про внесення змін, яким ми змінимо корпоративне управління у всіх банках і зробимо його відповідним тієї моделі, яку КМУ вже погодив для всіх державних компаній з певними особливостями, які є для банків", - заявила Маркарова.

За її словами, Мінфін вже частково ввів відповідну модель на прикладі ПриватБанку. Вона передбачає наявність повноцінної трирівневої системи управління, в якій держава здійснює безпосереднє управління на рівні акціонера.

У той же час до складу наглядової ради повинні входити професійні незалежні члени.

Маркарова зазначила, що сподівається на обговорення законопроекту на одному з найближчих засідань профільного комітету парламенту.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України пропонує внести законодавчі зміни щодо контролю за державними банками з боку влади.