ua en ru

До нового опалювального сезону необхідно ліквідувати заборгованість за спожитий газ, - М.Азаров

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству соціальної політики, та Міністерству будівництва та житлово-комунального господарства (МінЖКГ) проаналізувати ситуацію з ростом заборгованості за спожитий газ. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"До нового опалювального сезону треба покінчити з боргами. Середній рівень розрахунків за природній газ в опалювальному сезоні 2010-2011 рр. становив 54%... З початку 2011 року заборгованість за спожитий газ збільшилась на 7,6 млрд грн, зокрема населення - на 1,37 млрд грн, бюджетних установ - на 152 млн грн, підприємств комунальної теплоенергетики на 4,63 млрд грн", - сказав М.Азаров
За його словами, склалася ненормальна ситуація з ростам заборгованості у населення. "Доручаю Міненерговугілля, Мінсоцполітики та МінЖКГ негайно проаналізувати цю ситуацію і внести пропозиції уряду", - зазначив прем'єр-міністр. Він відмітив, що до нового опалювального сезону необхідно створити ресурс для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в сфері ЖКГ.