ua en ru

В Ізраїлі поліція затримала наближених до Нетаньяху у справі про корупцію

В Ізраїлі поліція затримала наближених до Нетаньяху у справі про корупцію Фото: Біньямін Нетаньяху (flickr.com/israelipm)

Поліція затримала колишнього прес-секретаря Нетаньяху, екс-генерального директора міністерства зв'язку і власника телекомунікаційної компанії

В Ізраїлі поліція затримала за підозрою в корупційних відносинах колишнього прес-секретаря глави уряду Біньяміна Нетаньяху, екс-генерального директора міністерства зв'язку і власника найбільшої в країні телекомунікаційної компанії Вezeq. Про це повідомляє Walla.

Повідомляється, що ізраїльські слідчі шукають докази того, що чиновники просували інтереси Вezeq в обмін на висвітлення діяльності Нетаньяху на підконтрольному компанії популярному новинному інтернет-ресурсі Walla.

У свою чергу Нетаньяху, який не є фігурантом цієї справи, заперечує наявність корупційної складової при прийнятті рішень, що стосувалися Вezeq.

"Під час розслідування сформувалися підозри в корупції, порушенні законів про заборону на відмивання грошей та обіг цінних паперів, що мали місце часто і систематично в контексті взаємин співробітників групи Вezeq і державних посадових осіб", - йдеться в повідомленні поліції.

Відзначимо, що затримані заперечують свою причетність до вказаних дій.

Нагадаємо, в лютому поліція Ізраїлю рекомендувала генпрокурору висунути звинувачення прем'єр-міністру країни Біньяміна Нетаньяху у двох справах про корупцію, які заведені проти нього.