ua en ru

Ізраїль заявив про повну підтримку Греції на тлі дій Туреччини в Середземномор'ї

Ізраїль заявив про повну підтримку Греції на тлі дій Туреччини в Середземномор'ї Ілюстративне фото (au.ru)

Заява стосується зростаючої активності Туреччини в Східному Середземномор'ї

Міністерство закордонних справ Ізраїлю заявило, що повністю підтримує Грецію, і висловило стурбованість з приводу наростальної активності Туреччини в Східному Середземномор'ї. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС Ізраїлю.

Йдеться про меморандум про взаєморозуміння щодо демаркації морських зон, підписаний Туреччиною та урядом Лівії. Греція вважає, що Туреччина за допомогою цього документа намагається позбавити Крит, Родос і інші грецькі острови прав на морські зони.

"Ізраїль із занепокоєнням стежить за останніми кроками, зробленими Туреччиною в Середземному морі. Ігнорування звичайного міжнародного морського права може поставити під загрозу мир і стабільність у цьому регіоні", - заявили в міністерстві, додавши, що "Ізраїль знову заявляє про свою повну підтримку і солідарність з Грецією в її морському судноплавстві".

Також відзначимо, що в ЄС закликали Туреччину уникати дій, які підривають мирні стосунки з сусідами.

"Туреччина повинна поважати міжнародне право, а також добросусідські відносини з іншими країнами та уникати будь-яких погроз або дій, які можуть завдати шкоди цим відносинам і мирного врегулювання спорів, якими б вони не були", - заявив представник Єврокомісії Петер Стано.

Раніше повідомлялося, що Туреччина підтримала план захисту НАТО Прибалтики від російської загрози. При цьому раніше відмовлялася робити це.

Також РБК-Україна писало, що в Ізраїлі кілька тисяч людей вийшли на демонстрацію з вимогою відставки прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху через корупцію.