ua en ru

Ізраїль заборонив в'їзд у країну 20 неурядовим організаціям

Ізраїль заборонив в'їзд у країну 20 неурядовим організаціям Фото: Ізраїль (minagro.gov.ua)

Всі вони, на думку влади, закликали до бойкоту країни

Міністерство з безпеки і стратегічних питань Ізраїлю оприлюднило список з 20 неурядових організацій, представникам яких заборонили в'їзд в країну. Про це повідомляє DW.

У список внесені організації, які, на думку ізраїльської влади, закликали до бойкоту країни через її політику щодо палестинських територій.

"Ми перейшли від оборони до наступу. Організації, які виступають за бойкот, повинні знати, що держава Ізраїль буде діяти проти них, і не дозволить в'їжджати на територію країни, щоб нашкодити її громадянам", - заявив міністр безпеки країни Гілад Ердан.

У чорному списку опинилися організації, що закликали бізнес, художників і університети розірвати зв'язки з Ізраїлем і наполягали на санкції проти цієї країни. Зокрема, це "Асоціація франко-палестинської солідарності", що базується в Парижі, британська благодійна організація War on Want, "Американський комітет друзів на службі суспільству" та інші.

Наголошується, що всі ці організації нібито пов'язані з глобальним рухом "Бойкот, ізоляція і санкції" (Boycott, Divestment and Sanctions - BDS), який виступає за економічний, культурний і політичний тиск на Ізраїль з метою припинення окупації їм палестинських територій. Рух об'єднує тисячі учасників з усього світу.

Нагадаємо, США заморозили 125 млн доларів, що повинні були піти на фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт.