ua en ru

США заморозили 125 мільйонів доларів допомоги біженцям з Палестини

США заморозили 125 мільйонів доларів допомоги біженцям з Палестини Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

США повинні були перерахувати кошти 1 січня

Сполучені Штати Америки (США) заморозили 125 мільйонів доларів, які повинні були піти на фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт. Про це повідомляє інформаційний портал Axios.

Як повідомляється, дана сума становить третину від щорічних внесків, які США перераховує БАПОР. Вашингтон повинен був перерахувати гроші ще 1 січня. За даними порталу, дані кошти будуть заморожені, доки адміністрація США не завершить розгляд питання про надання допомоги Палестині.

Так, у вівторок президент США Дональд Трамп запропонував припинити надавати фінансову допомогу Палестині за небажання вести переговори з Ізраїлем про мир.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп допускає зниження обсягів фінансової допомоги Палестині на тлі дипломатичного конфлікту між сторонами.

Раніше Палестина відкликала свого посла зі США. Зазначимо, відкликання посла послідувало після того, як американський президент визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. У відповідь на це палестинський лідер Махмуд Аббас заявив, що не прийме жодного мирного плану США.