ua en ru

Ізраїль схвалив будівництво 3 тисяч будинків на Західному березі Йордану

Ізраїль схвалив будівництво 3 тисяч будинків на Західному березі Йордану Фото: Авігдор Ліберман

Подібне заселення є суттєвою перешкодою в мирних переговорах між Ізраїлем і Палестиною

Ізраїльський уряд схвалив будівництво більш ніж 3 тисяч одиниць житла в селищах на Західному березі річки Йордан. Про це повідомив міністр оборони Авігдор Ліберман, передає Deutsche Welle.

Згідно з повідомленням, з цієї кількості негайно можуть бути зведені 2 тисячі поселень. Це вже третя подібна заява за останні дні.

Так, на даний момент понад 600 тисяч чоловік проживають в поселеннях на Західному березі річки Йордан і в Східному Єрусалимі.

Варто відзначити, що подібне заселення є суттєвою перешкодою в мирних переговорах між Ізраїлем і Палестинською автономією.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху і міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман схвалили будівництво 2500 тисячі нових будинків на Західному березі річки Йордан.

Європейський союз засудив рішення Ізраїлю про будівництво житлових приміщень в Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан. В ЄС вважають, що заява про будівництво 2500 одиниць приміщень на західному березі Йордану, а також затвердження дозволів на будівництво 566 будинків в Східному Єрусалимі в подальшому можуть серйозно підірвати перспективи мирного життя обох сторін.