ua en ru

ЄС засудив рішення Ізраїлю про будівництво житла на території, населеній палестинцями

ЄС засудив рішення Ізраїлю про будівництво житла на території, населеній палестинцями Фото: будівництво в одному з поселень

Дії Ізраїлю можуть підірвати перспективи мирного життя обох сторін

Європейський союз засудив рішення Ізраїлю про побудову житлових приміщень в Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичної служби ЄС.

У ЄС вважають, що заява уряду Ізраїлю від 24 січня про побудову 2500 одиниць приміщень на західному березі Йордану, а також затвердження дозволів на будівництво 566 будівель у Східному Єрусалимі від 22 січня в подальшому можуть серйозно підірвати перспективи мирного життя двох держав.

"Викликає жаль, що Ізраїль просуває цю політику, не дивлячись на безперервну стурбованість міжнародного співтовариства, рівень якої постійно підвищується на всіх рівнях. Розбудова поселень є незаконною відповідно до міжнародного права, як було підтверджено резолюцією 2334 Ради Безпеки ООН. Такі дії йдуть безпосередньо проти політики ЄС", - повідомляє прес служба.

Зазначається, що узгоджена позиція двох держав є єдиним способом задовольнити сподівання обох сторін для досягнення міцного миру.

Нагадаємо, Ізраїль оголосив про будівництво 2500 будинків на Західному березі Йордану.