ua en ru

Ізраїль виключає, що Україна повторить "долю Близького Сходу"

Ізраїль виключає, що Україна повторить "долю Близького Сходу"

Міністр закордонних справ Держави Ізраїль Авігдор Ліберман (на фото) вважає, що український конфлікт не стане таким же затяжним, як арабо-ізраїльський. Про це він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже сподіваюся, що ви не будете перебувати під постійним обстрілом... Одного Близького Сходу вистачить для всього цього земної кулі. Створювати ще один Близький Схід на кордоні Росії з Україною навіть нам там, в Єрусалимі, дуже не хотілося б бачити такі перспективи", - сказав він.

"Ми, безумовно, знаходимося в дуже тісному контакті, обговорюємо багато різних напрямів співпраці, але що стосується деталей, то це, звичайно ж, залишиться в рамках закритих переговорів", - прокоментував міністр можливість надання Україні оборонної зброї.

Відзначимо, в результаті арабо-ізраїльської війни 1948 року близько половини територій, виділених під арабська держава, а також Західний Єрусалим опинилися під контролем держави Ізраїль.

Нагадаємо, раніше влада Ізраїлю заявила, що зробить всі необхідні заходи для захисту країни після перестрілки бойовиків шиїтського угруповання "Хезболла".