ua en ru

Зміни до закону про діяльність НАЗК можна вносити лише після проведення аудиту, - Корчак

Зміни до закону про діяльність НАЗК можна вносити лише після проведення аудиту, - Корчак Фото: Наталія Корчак

Корчак попросила Раду якнайшвидше організувати незалежний аудит діяльності НАЗК

Зміни до законодавства, яке регулює діяльність Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК), можна вносити лише після проведення незалежного міжнародного аудиту відомства. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді заявила голова НАЗК Наталія Корчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняття будь-яких змін до закону, який регулює діяльність НАЗК, до висновків незалежного міжнародного аудиту буде не тільки передчасним, а й недалекоглядним", - заявила Корчак.

За її словами, внесення змін до закону може перекреслити усі здобутки НАЗК, напрацьовані до цього часу.

При цьому голова відомства попросила Раду якнайшвидше організувати незалежний аудит діяльності НАЗК.

"Я прошу парламент якнайшвидше організувати проведення незалежної зовнішньої оцінки ефективності діяльності НАЗК в цілому, функціонування реєстру зокрема, а також особистого внеску кожного члена НАЗК у розбудову цього органу і виконання їх посадових обов'язків", - заявила Корчак.

За її словами, до складу комісії пропонується включити народних депутатів, представників громадянського суспільства, міжнародних експертів та правників. Окрім того, Корчак запропонувала долучити до проведення незалежного аудиту співробітників посольства США в Україні та представництва Європейського союзу в Україні.

Корчак підкреслила, що НАЗК готує судовий позов до ДП "Українські спеціальні системи", яке є адміністратором Єдиного державного реєстру електронних декларацій державних службовців, через невиконання умов договору щодо безперебійного функціонування реєстру.

Нагадаємо, Кабінет міністрів до 15 квітня має розглянути і направити до Верховної Ради проект національної доповіді про діяльність НАЗК.