ua en ru

Зміни в законі про автомобільний транспорт допоможуть вивести з тіні нелегальних таксистів, - Укртрансінспекція

Зміни в законі про автомобільний транспорт допоможуть вивести з тіні нелегальних таксистів. Про це заявив начальник управління державного контролю та нагляду за безпекою наземного транспорту Укртрансінспекції Богдан Свіщовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Даний закон (про автомобільний транспорт) дає можливість більш жорстко контролювати ринок таксі і наводити порядок на цьому ринку... Раніше ми були не в змозі проводити якісні перевірки і виводити з ринку нелегальних перевізників, але з прийняттям цього закону ми маємо можливість перевіряти будь-якого таксиста", - зазначив Свіщовський.

За його словами, раніше не потрібна була ліцензія, якщо таксист здійснював внутрішні перевезення і якщо він не був суб'єктом підприємницької діяльності, його ніхто не контролював. Сьогодні зміни до статей 6 та 60 закону про автомобільний транспорт дають змогу здійснювати рейдові перевірки шляхом зупинки транспортного засобу або без зупинки посадовими особами, які мають на це право.

Чиновники також планують здійснювати пробні закупівлі, перевіряючи їх на наявність ліцензії. Водночас робота управління державного контролю та нагляду за безпекою наземного транспорту Укртрансінспекції ускладнюється малою чисельністю штату. Наприклад, у Києві лише 10 інспекторів.

За словами Свіщовського, закон почне діяти в повній мірі близько через три місяці, коли будуть прийняті відповідні законодавчі акти.

Читайте також: Нелегальних таксистів штрафуватимуть на суму до 8,5 тис. грн з конфіскацією транспортного засобу, - Укртрансінспекція