ua en ru

Нелегальних таксистів штрафуватимуть на суму до 8,5 тис. грн з конфіскацією транспортного засобу, - "Укртрансінспекція"

Нелегальних таксистів штрафуватимуть на суму від 1,7 тис. грн до 8,5 тис. грн з конфіскацією транспортного засобу. Про це в ході прес-конференції заявив начальник управління державного контролю та нагляду за безпекою наземного транспорту "Укртрансінспекція" Богдан Свіщовскій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про нелегалів, то можна встановлювати штрафні санкції згідно ст. 164 Адміністративного кодексу - мінімально 1700 грн плюс до конфіскації транспортного засобу. А якщо він попадеться вдруге, то сума буде від 1 тис. 700 до 8,5 тис. грн . І також можна говорити про конфіскацію і транспортного засобу", - заявив Свіщовскій.

За його словами, менші штрафи будуть застосовуватися до ліцензованих таксистів: "Відповідно до закону про автотранспорт, ст. 60, штрафні санкції на таксі - мінімально 510 грн, максимально 1 тис. 700".

Свіщовскій також зазначив, що штрафувати будуть не відразу, а після того, як до вимог даного закону будуть прийняті відповідні правові акти. Відповідні зміни до Адміністративного кодексу та закон про автотранспорт набули чинності 5 січня.

Читайте також: В Україні 80% ринку таксі знаходиться в тіні.