ua en ru

Через блокування роботи Київради влітку підготовка до опалювального сезону під загрозою, - КМДА

Сьогодні в Києві стартує опалювальний сезон. Розпорядження про це підписав ще минулого тижня голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Спочатку тепло буде подано в пологові будинки, лікувальні установи, дитсадки, навчальні заклади з цілодобовим перебуванням дітей, потім - у квартири киян.
Між тим велика ймовірність того, що найближчим часом батареї стануть теплими далеко не у всіх будинках міста. За інформацією джерел у КМДА, зараз керівництво столиці відчайдушно шукає засоби, щоб підготувати мережі до включення.

Як повідомило джерело, проблема виникла із-за тривалого блокування роботи Київради влітку. "Влітку в буквальному сенсі слова фізично не змогли профінансувати всі роботи по підготовці до опалювального сезону. Київрада не працював", - зазначив співрозмовник.

Його слова про поганих справах з інженерними мережами побічно підтвердила секретар Київради Галина Герега.

"Ми повинні в найкоротші терміни завершити підготовку міста до опалювального сезону. Необхідно виділити гроші на завершення будівництва та реконструкцію цілого ряду об'єктів інженерної інфраструктури: колекторів, котелень, транспортних вузлів. Київська держадміністрація підготувала пропозиції щодо внесення відповідних змін до програми соціально-економічного розвитку, які ми плануємо розглянути на пленарному засіданні 2 жовтня. Відповідно до законодавства перерозподілити ці кошти можна виключно рішенням Київради", - зазначила Герега.

Відзначається, що ще більші проблеми у керівництва міста виникнуть, якщо опозиції вдасться заблокувати роботу Київради 2 жовтня, на якому депутати повинні затвердити фінансування для "латання труб в будинках киян. Нагадаємо, що "Батьківщина" і "Свобода" вже оголосили про відповідні плани.