ua en ru

Кількість загиблих у результаті вибуху будинку в Миколаєві збільшилась до 7 осіб, - ДержНС

З-під завалів житлового будинку в Миколаєві, у якому 12 травня 2014 р. стався вибух, витягнуті тіла семи загиблих.

З-під завалів житлового будинку в Миколаєві, у якому 12 травня 2014 р. стався вибух, витягнуті тіла семи загиблих. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

"17:05 з-під завалів витягли тіла ще 3 загиблих жінок. Таким чином, станом на 17:30 15 травня з початку виконання пошуково-рятувальних робіт врятовано 25 осіб та вилучено з-під завалів тіла 7 загиблих", - йдеться в повідомленні.

У ДержНС розповіли, що в будинку, у якому стався вибух і у прилеглих до нього будівлях, відновлено енерго-, водопостачання та водовідведення. Здійснюється поквартирне обстеження, на даний час у 80% квартир відновлено газопостачання, роботи тривають.

Як повідомлялося вчора, кількість жертв у результаті вибуху в житловому будинку в Миколаєві збільшилася до чотирьох осіб.

Нагадаємо, 12 травня о 12:55 в Миколаєві по вул. Лазурна, 40 в десятиповерховому 4-х під'їзному житловому будинку стався вибух, у результаті якого були зруйновані несучі конструкції з 8 по 10 поверхи третього і четвертого під'їздів, у яких проживає 213 жителів.

За фактом вибуху в десятиповерховому житловому будинку в Миколаєві по вул. Лазурній, 40 міліція відкрила 12 травня кримінальне провадження за фактом порушення пожежної безпеки. Справу порушено за ознаками ч.2 ст.270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Основна версія вибуху в багатоповерхівці в Миколаєві - самогубство жителя будинку.

Як заявив напередодні в.о. начальника слідчого відділу УМВС України в Миколаївській області Олександр Савченко, врятована після вибуху житлового будинку в Миколаєві підтвердила, що саме у її квартирі був несанкціонований витік газу.