ua en ru

Італійська енергетична компанія Eni готується до оплати за газ в рублях, - Bloomberg

Італійська енергетична компанія Eni готується до оплати за газ в рублях, - Bloomberg Eni може почати платити за газ в рублях (facebook.com/Eni)

Італійська енергетична компанія Eni має намір заплатити "Газпрому" за постачання газу в травні, навіть якщо початковий платіж в євро буде конвертований в рублі. Також юристи холдингу ведуть юридичну роботу з підготовки до відкриття рублевих рахунків для оплати газу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Цей крок був зроблений після того, як "Газпром" спробував запевнити Eni в тому, що платіж не порушить санкції ЄС, оскільки центральний банк Росії не братиме безпосередньої участі. Європейські компанії протягом декількох тижнів намагалися з'ясувати, як вони можуть задовольнити попит Росії на платежі в рублях і зберегти поставки газу, не порушуючи санкцій проти РФ.

Клаудіо Дескальці, головний виконавчий директор компанії Eni, брав безпосередню участь у зусиллях італійського уряду щодо скорочення енергетичної залежності від Росії, допомагаючи укладати енергетичні угоди в Алжирі та Анголі.