ua en ru

США, Італія, Польща і Норвегія спростовують інформацію про постачання зброї в Україну

Країни-члени НАТО США, Італія, Польща і Норвегія спростовують інформацію радника Президента України Юрія Луценка про постачання сучасної зброї в Україну, передає Reuters.

Країни-члени НАТО США, Італія, Польща і Норвегія спростовують інформацію радника Президента України Юрія Луценка про постачання сучасного зброї в Україну, передає Reuters.

Як повідомляється, відповідаючи на питання про коментарі Луценка, чиновники міністерства оборони Італії, Польщі та Норвегії спростували плани з надання зброї.

"Ця новина не відповідає дійсності. Італія, поряд з іншими країнами ЄС і НАТО, готує пакет нелетальной військової допомоги, такої як бронежилети і шоломи, для України", - сказав представник Міністерства оборони Італії.

Високопоставлений американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, заперечує, що Сполучені Штати дали таку обіцянку. "Ніякої пропозиції з летальної допомоги від США Україні не було", - сказав чиновник

Офіційні представники НАТО заявили, що альянс не буде посилати зброю в Україну, яка не є державою-членом, але вони також заявили, що окремі країни-члени альянсу можуть самостоятелно прийняти відповідне рішення.

Нагадаємо, сьогодні радник Президента Україны Юрій Луценко заявив, що на саміті НАТО були досягнуті домовленості щодо західних військових радників і постачання сучасної зброї з США, Франції, Італії, Польщі, Норвегії.