ua en ru

Винищувачі НАТО здійснять польоти на низьких висотах над Естонією

Винищувачі НАТО здійснять польоти на низьких висотах над Естонією Фото: винищувачі Альянсу проведуть тренування над Естонією

Перебування винищувачів Альянсу в країнах Балтії є частиною концепції "розумної оборони"

Військово-повітряні сили НАТО, що базуються на естонській авіабазі Эмарі, проведуть навчальні польоти над територією Естонії. Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на прес-службу Сил оборони Естонії.

"Винищувачі Німеччини Eurofighter в понеділок, середу і п'ятницю будуть здійснювати польоти парами на низьких висотах, - не нижче 500 футів або 152 метри", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією військових, перебування повітряних суден Альянсу в країнах Балтії - частина концепції "розумної оборони", яка повинна зберегти ресурси держав альянсу для спільного вкладу у різні потужності.

Польоти відбуваються в рамках угод між країнами НАТО в спеціальних зонах. Всі країни Балтії позначили подібні зони для польотів на низьких висотах.

На авіабазі Эмарі у данний момент базуються літаки ВПС Німеччини, що перейняли місію охорони повітряного простору країн Балтії 31 серпня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в цьому році ВПС Ізраїлю спільно з ВПС семи інших країн проведуть найбільш складні і масштабні повітряні навчання в історії країни.