ua en ru

Іспанське інформагентство Efe вирішило відновити роботу в Росії

Іспанське інформагентство Efe вирішило відновити роботу в Росії Фото: іспанське інформагентство Efe вирішило відновити роботу в Росії (colegiosantacruz)

Іспанське інформаційне агентство Efe відновило свою діяльність у Росії. Рішення було ухвалено через 12 днів після припинення роботи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Efe.

"Агентство Efe вирішило відновити свою інформаційну діяльність у Росії від сьогодні, проаналізувавши зміст і наслідки для журналістської діяльності через новий російський закон, який передбачає штрафи та тюремні покарання за поширення того, що влада може вважати "неправдивою інформацією" щодо війни в Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що іспанське інформаційне агентство 5 березня тимчасово припинило свою інформаційну діяльність в Росії, як це робили деякі міжнародні ЗМІ.

Efe, як вказано в повідомленні, працює в Москві з 1970 року, за цей час ніколи не припиняло свою журналістську діяльність у столиці Росії. З офісу в Москві координується висвітлення поточних подій як у Росії, і у колишніх радянських республіках.

Зазначимо, Росія продовжує активно блокувати доступ до незалежних ЗМІ, а також різних соціальних платформ, таких як Facebook, Instagram, Twitter.

Так, Роскомнадзор заблокував Instagram через, нібито, поширення матеріалів, які "закликають до насильницьких дій проти росіян". Платформа стала недоступною для росіян вже з 14 березня.

Також Роскомнадзор вже заблокував у Росії майже 20 популярних сервісів VPN. Планує не зупинятись й далі блокувати усі подібні додатки.

Війна Росії проти України триває 22-й день. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція - у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.