ua en ru

Іспанія санкціонувала арешт соратників Путіна

Іспанія санкціонувала арешт соратників Путіна Фото: суд в Іспанії видав ордер на арешт соратників Володимира Путіна

В Іспанії продовжують розслідувати діяльність мафіозних груп

В Іспанії національна судова колегія видала міжнародний ордер на арешт декількох громадян Російської Федерації, які пов'язані з президентом Володимиром Путіним, передає El Mundo.

Повідомляється, що росіяни звинувачують у використанні мафіозних схем. Йдеться, зокрема, про діяльність так званих "тамбовської" і "малишевської" мафіозних груп, а проти кожного з підозрюваних є серйозні докази. За даними El Mundo, в списку підозрюваних фігурують російський генерал і колишній віце-прем'єр-міністр Росії.


Видання повідомляє, що ордер на арешт виданий за результатами спецоперації, яка триває з 2008 року, коли були заарештовані лідери двох злочинних угруповань Геннадій Петров та Олександр Малишев та ще близько 20 осіб. Пізніше стало відомо, що групи були більш великі і пов'язані з російськими властями. Зокрема, один з підозрюваних Олександр Резнік раніше був головою комітету Держдуми з кредитних організацій і фінансових ринків, а також членом Національної банківської ради. Також видано ордер на арешт Миколи Огулова, чиновника МВС Росії.

Нагадаємо, раніше прокуратура Іспанії заявила, що глава Cлідчого комітету РФ був призначений мафією.