ua en ru

В Іспанії знову ввели надзвичайний стан через коронавірус

В Іспанії знову ввели надзвичайний стан через коронавірус Фото: Педро Санчес (по центру; фото rtve.es)

Уряд Іспанії запровадив надзвичайний стан вдруге за рік. Воно дозволить вводити обмеження для запобігання поширенню коронавіруса.

Про це повідомляє RTVE.

Надзвичайний стан введено на 15 днів і надалі має окремо продовжуватися. ЗМІ стверджують, що в уряді хочуть залишити його до квітня 2021 року.

Документ не містить великої кількості обмежень на загальнонаціональному рівні. Головним його завданням є легалізація різних заходів з боку влади в регіонах, які за законом мають право самостійно вводити обмеження, виходячи з епідеміологічної ситуації.

На цьому тижні влада місцева влада просили уряд повернути надзвичайний стан. Він дозволить їм, серед іншого, вводити комендантську годину в нічний час - з 23 до 6:00.

Вперше надзвичайний стан через коронавірус в Іспанії діяв з березня по червень.

Раніше обмеження вже ввели в Мадриді. Також кілька регіонів Іспанії 19 жовтня, посилили карантинні обмеження. Там обмежили роботу закладів і ввели заборону на продаж алкоголю.

Нагадаємо, глава іспанського уряду Педро Санчес заявляв, що за час пандемії в країні коронавірусом заразилися 3 мільйона осіб. Цей висновок зроблено з досліджень на антитіла.

Офіційно в Іспанії понад 1,1 мільйона випадків зараження COVID-19. В Європі крім Іспанії більше мільйона випадків тільки у Франції.