ua en ru

Іслямов: якщо суд скасує товарну блокаду Криму, активісти заблокують адмінкордон

Іслямов: якщо суд скасує товарну блокаду Криму, активісти заблокують адмінкордон Фото: Ленур Іслямов

Постанова Кабміну про заборону на постачання товарів і послуг у Крим набула чинності 16 січня

Активісти акції з блокади Криму готові відновити акцію на адміністративному кордоні з півостровом, якщо суд скасує постанову Кабінету міністрів України про товарну блокаду Криму. Про це заявив глава штабу акції Ленур Іслямов, повідомляють "Крим.Реалії".

"Ми нікуди з адмінкордону не йшли, ми моніторимо ситуацію кожен день, наші люди залишаються на важливих об'єктах там. Тому, якщо відбудеться така зрада, як скасування постанови уряду про блокаду Криму, ми будемо готові оперативно реагувати і блокувати всі знову своїми силами", - заявив Іслямов.

Як наголошується, громадська організація "Правозахисна група 20 лютого" подала позов до суду про скасування постанови Кабінету міністрів України № 1035, яким введено заборону на поставки українських товарів з материкової частини в Крим і назад. Розгляд позову відбудеться в Окружному адміністративному суді Києва 3 лютого.

"Ті, хто називають себе правозахисниками, подібними позовами сприяють нашому ворогові, такі позови - це зрада України та інтересів кримчан", - заявив Іслямов.

Нагадаємо, 16 січня 2016 року, набрала чинності постанова Кабінету міністрів України про заборону на постачання товарів і послуг у Крим.