ua en ru

Іслямов розповів, коли розпочнеться морська блокада Криму

Іслямов розповів, коли розпочнеться морська блокада Криму Фото: Ленур Іслямов

Іслямов додав, що є попередня згода лідерів Меджлісу на морську блокаду півострова анексованого

Координатор акції блокаду Криму, віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов прогнозує старт морської блокади Криму в кінці 2015 – початку 2016 року. Про це він сказав журналістам у Києві 15 грудня після зустрічі лідерів Меджлісу кримськотатарського народу з представниками дипломатичних місій, передає "Радіо Свобода".

"Деталі я не можу вам озвучити. Ми до неї (блокади – ред.) готуємося всіма силами і засобами, які у нас є. Найближча перспектива – це кінець року – початок наступного, тоді ви побачите в реальному вигляді, як вона буде відбуватися... Ми вас обов'язково проінформуємо, ви про це почуєте", – сказав він.

Іслямов додав, що є попередня згода лідерів Меджлісу на морську блокаду півострова анексованого. Він також зазначив, що ініціатори блокади прагнуть зробити окупацію Криму "максимально дискомфортною для окупантів".

"Ми б хотіли, щоб перебування окупанта на нашій землі рідній для нього було якомога дорожче і складніше, ми цим займаємося, наскільки можна – видавлювати і випалювати звідти окупантів, тому що це наші вулиці, наші могили, це наша історія, їм там нічого робити, геть звідти, це наш дім", – додав Іслямов.

Нагадаємо, раніше координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов закликає народних депутатів України ухвалити законопроект, що передбачає повну блокаду анексованого РФ Криму.