ua en ru

Іслямов закликав Раду узаконити повну блокаду Криму

Іслямов закликав Раду узаконити повну блокаду Криму Фото: Ленур Іслямов (Krymr.org)

На думку штабу акції щодо блокади Криму, нардепи мають заборонити будь-які поставки на анексований півострів

Координатор громадянської акції щодо блокади Криму Ленур Іслямов закликає народних депутатів України ухвалити законопроект, що передбачає повну блокаду анексованого РФ Криму. Про це з посиланням на штаб акції щодо блокади Криму повідомляє "Крим. Реалії".

"Якщо депутати Верховної Ради України до 31 грудня не приймуть законопроект про повну блокаду Криму на державному рівні, значить це знову зроблять "нічні бобри". Парламент України повинен заборонити будь-які поставки до Криму. Зможете показати свою волю - покажіть! Щоб було не тільки 500 осіб із блокади, але й уся Україна в особі депутатів Верховної Ради", - зазначив Іслямов.

Нагадаємо, низка народних депутатів звернулася до президента і прем'єр-міністра із проханням розробити законопроект, який передбачає заборону на торгові відносини із Кримом. Це сталося після того, як лідери кримських татар оголосили безстрокову акцію щодо недопущення вантажівок із харчами на територію півострова. Учасники блокади вимагають звільнення політв'язнів.

Як повідомлялося, раніше група нардепів виступила з ініціативою законодавчо врегулювати торговельну блокаду Криму і скасувати зону вільної торгівлі у Криму.

"Це закон (проект закону про внесення змін до закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо удосконалення законодавства про тимчасово окуповані території №2004а, - ред.), який має на меті зупинити потоки контрабанди, які, на жаль, сьогодні є і у Криму, і на окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Цей закон передбачає скасування зони вільної торгівлі у Криму", - розповів напередодні перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій.