ua en ru

Ісландія - Україна: анонс матчу

Ісландія - Україна: анонс матчу Фото: Ісландія - Україна (ФФУ)

Готуємося до поєдинку відбору на ЧС-2018

Збірна України на виїзді зіграє з командою Ісландії в рамках восьмого туру кваліфікації ЧС-2018. Онлайн-трансляція поєдинку розпочнеться на РБК-Україна о 21:45, а дивитися матч можна на телеканалах "Україна" і "Футбол 1". На думку букмекерів, обидві команди мають приблизно рівні шанси на перемогу.

5 вересня 21:45
Рейк'явік, Лаугардалсволлур

Завдяки перемозі над командою Туреччини збірна України вийшла на друге місце в своїй групі, тепер підопічнім Шевченка треба закріпити позиції.

Головним арбітром поєдинку призначено шотландця Вільяма Коллума. 38-річний шкільний учитель з Глазго - один з найавторитетніших європейських рефері, який обслуговує топ-матчі з 2006 року.

З українцями зустрічався вісім разів: "Металіст" - "Олімпіакос" (2008; 1: 0), "Шахтар" - "Партизан" (2009; 4:1), "Динамо" - "Гент" (2010; 3:0) , "Байєр" - "Металіст" (2011; 2:0), "Металіст" - "Спортинг" (2012; 1:1), "Шахтар" - "Байєр" (2013; 0:0), "Баварія" - "Шахтар" (2015; 7:0) і, нарешті, "Динамо" - "Наполі" (2016 року; 1:2).

Допомагати Коллумом будуть його співвітчизники Френсіс Коннор, Дуглас Росс і Джон Бітон. Спостерігач арбітражу - чех Мирослав Ліба.

Головний тренер збірної Ісландії Хеймір Хадльгрімссон: "Дуже добре, що навіть після поразки у Фінляндії наша доля знаходиться в наших руках. У нас є чудова можливість все виправити. Перше місце? Зараз занадто сміливо говорити про це. Поки ми сконцентровані на боротьбі за другий рядок у турнірній таблиці".

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко: " Ще раз хочу наголосити, що ми маємо дуже непросту групу. Тут взагалі немає легких ігор, і всі попередні поєдинки це доводять. Подивіться, Хорватія з великими складнощами перемогла у неділю команду Косова у себе вдома. Жоден з трьох наступних поєдинків не буде для нас прогулянкою".

Орієнтовні склади:

Ісландія: Халлдорссон - Севарссон, Арнасон, Р.Сігурдссон, Магнуссон - Гуннарссон, Халлфдрессон - Гудмунссон, Г.Сігурдссон, Б'ярнасон - Фіннбогасон

Україна: Пятов - Бутко, Ракицький, Хачеріді, Матвієнко - Степаненко, Гармаш, Малиновський, Коноплянка, Ярмоленко - Кравець.

Нагадаємо, збірна України обіграла Туреччину в матчі сьомого туру групового етапу кваліфікації чемпіонату світу 2018 року. Зустріч проходила в Харкові на стадіоні "Металіст" і завершилася з рахунком 2:0.