ua en ru

В ІС назвали причини дезертирства бойовиків на Донбасі

В ІС назвали причини дезертирства бойовиків на Донбасі Фото: бойовик ДНР (twitter.com/DubovoySlavyans)

Зі складу бойовиків йде приблизно в 3-5 разів більше особового складу, ніж надходить на службу

Побори командування з заробітної плати, відсутність постачання і звільнень спонукають бойовиків на Донбасі дезертирувати зі складу незаконних збройних формувань ДНР. Про це в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Також причиною можуть бути порушення умов контракту з боку командування корпусом: звільнення убитих, поранених і полонених заднім числом, списування втрат на порушення техніки безпеки або самогубство з метою приховування фактів бойових втрат. В ході перевірок такі випадки не виявляються, так як всі документи оформлені відповідним чином, а більш детальні перевірки шляхом опитування звільнених або свідків не відбуваються", - повідомив Тимчук.

Так, за даними ІС, тільки навесні цього року залишили розташування частини більше половини особового складу 100-ї окремої мотострілкової бригади. А у вересні через невдоволення ставленням командування до особового складу і фіктивної звітності звільнився командир одного з підрозділів.

"У підсумку, після кожної видачі місячного грошового забезпечення з лав корпусу йде приблизно в 3-5 разів більше особового складу, ніж надходить на службу за той же період", - додав Тимчук.

Нагадаємо, в середу, 7 грудня, група ІС повідомила, що за минулий тиждень підтверджені втрати бойовиків на Донбасі склали 10 осіб.