ua en ru

Ірландія підтримує заявку України на вступ до ЄС, - Стефанішина

Ірландія підтримує заявку України на вступ до ЄС, - Стефанішина Фото: віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Ірландії підтримують ідею про те, що Україна має отримати статус держави-кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної за підсумками зустрічі з представниками влади Ірландії.

Зазначається, що українська чиновниця провела переговори з президентом Ірландії Майклом Д. Хіггінсом, прем'єр-міністром Мікхолом Мартіном, а також речниками обох палат парламенту.

"Учасники зустрічі обговорили спільні зусилля для мобілізації підтримки серед держав-членів ЄС щодо надання Україні статусу кандидата", - розповіла Стефанішина.

За словами голови уряду Ірландії Мікхола Мартіна, зараз для його країни важливо, щоб у ЄС підтримали надання Україні статусу кандидата.

"Вступ може зайняти досить довгий час, але це було б дуже важливим рішенням та вагомим сигналом для українського народу, що вони є частиною європейської родини", - наголосив він під час переговорів зі Стефанішиною.