ua en ru

Ірландія та Apple погодили умови виплати 13 млрд євро несплачених податків

Ірландія та Apple погодили умови виплати 13 млрд євро несплачених податків Фото: Apple (Pixabay)

Кошти почнуть надходити на спеціально створений рахунок, яким буде керувати третя сторона

Уряд Ірландії та американська корпорація Apple досягли угоди про умови стягнення з компанії несплачених податків на суму 13 млрд євро. Про це повідомляє DW.

Міністр фінансів Ірландії Паскаль Донохью сьогодні, 4 грудня, що уряд країни і Apple домовилися, що ці кошти почнуть надходити на спеціально створений рахунок, яким буде керувати третя сторона, у першому кварталі 2018 року.

Нагадаємо, що на початку жовтня повідомлялося, що Європейський союз звернутися в Європейський суд з вимогою покарати Ірландію за затягування строків стягнення з Apple 13 млрд євро визнані неправомірними податкових субсидій і відсотки з них, якими користувалася компанія в цій країні.

"Пройшов майже рік після того, як комісія прийняла це рішення, Ірландія досі не стягнула гроші навіть частково. Ми, звичайно, розуміємо, що відновлення (конкуренції, - ред.) у деяких випадках може бути складніше, ніж в інших, і ми завжди готові допомогти. Однак державам-членам необхідно домогтися достатнього прогресу для відновлення конкуренції. Ось чому ми сьогодні вирішили звернутися до Європейського суду через невиконання нашого рішення з приводу Ірландії", - пояснила член Європейської комісії з конкуренції Маргрете Вестагер.

Хоча пізніше повідомлялося, що Ірландія не буде стягувати з американської компанії Apple Inc. 13 млрд євро несплачених податків.