ua en ru

У Німеччині підліток намагався підірвати бомбу

У Німеччині підліток намагався підірвати бомбу Фото: іракський підліток намагався здійснити теракт

На щастя, пристрій, начинений цвяхами, не спрацював

В німецькому місті Людвігсхафені 12-річний підліток іракського походження намагався підірвати саморобну бомбу, начинену цвяхами. Про це пише німецьке видання Deutsche Welle.

За даними видання, хлопчик народився у Німеччині в родині вихідців з Іраку, і при цьому був вкрай радикально релігійно налаштованим.

Як повідомляють правоохоронні органи міста, здійснити свій задум підліток пробував двічі. Вперше він спробував привести в дію саморобний вибуховий пристрій 26 листопада на різдвяному ярмарку Людвигсхафен, однак детонатор не спрацював.

Другу спробу він здійснив 5 грудня поруч з торговим центром Rathauscenter. Однак і цього разу, на щастя, пристрій не спрацював.

Після невдачі, хлопчик кинув рюкзак з бомбою в кущах біля будівлі міської ратуші. Там рюкзак був виявлений пильним перехожим, який повідомив про знахідку поліції.

Федеральна прокуратура Німеччини почала розслідування за підозрою в "тяжкому злочині, який представляє собою державну загрозу". З моменту затримання 5 грудня юнак знаходиться у спеціальному притулку для підлітків.

Нагадаємо, в липні 2016 в Мюнхені сталася серія нападів на мирних жителів.