ua en ru

В Іраку суд призупинив референдум про незалежність Курдистану

В Іраку суд призупинив референдум про незалежність Курдистану Фото: суд (Pixabey)

Прем'єр Іраку подав в суд позови проти президента Курдистану і спікера парламенту

В Іраку Верховний суд призупинив референдум про незалежність Курдистану, проголошений курдським парламентом в односторонньому порядку. Про це повідомляє Rudaw.

"Верховний суд Іраку ухвалив призупинити курдська референдум. Курди запланували проведення референдуму на 25 вересня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, офіс прем'єр-міністра Іраку Хайдер Аль-Абаді заявив, що він подав судові справи проти президента Курдистану Масуда Барзані і спікера парламенту Курдистану Юсиф Мохаммеда.

Тек, курдський парламент проголосував у п'ятницю за підтримати референдум в зазначений час 25 вересня. Абаді закликав суд не дозволяти "будь-якого регіону чи провінції відокремитися від Іраку".

Крім того, в заяві прем'єра сказано, що референдум порушує конституцію Іраку і загрожує територіальній цілісності Іраку та суверенітету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Іракського Курдистану проголосував за проведення референдуму про незалежність автономії від Іраку.

Наголошується, що для голосування парламент провів перше за два роки засідання. Референдум передбачається провести 25 вересня.