ua en ru

В Іраку і Сирії різко зросла кількість жертв серед мирних жителів

В Іраку і Сирії різко зросла кількість жертв серед мирних жителів Фото: армія Іраку в Мосулі

У Пентагоні пов'язують смертність мирних жителів з підвищенням інтенсивності військових дій

В Іраку зростання числа жертв серед цивільного населення почалося за президентства Барака Обами і значно збільшилося при адміністрації Дональда Трампа. Про це повідомляє The New York Times.

Повідомляється, що кількість жертв від американської військової активності в Іраку перевершує кількість жертв від російських авіаударів у Сирії.

За даними некомерційної організації Airwars, яка відстежує смертність серед мирних жителів, щонайменше 1353 мирних жителів в Іраку були вбиті в результаті авіаударів, які проводила очолювана американцями коаліція.

Пентагон наполягає на тому, що істотних змін в його правилах відносно авіаударів проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії не сталося. Зростання числа жертв серед цивільного населення є результатом збільшення військових операцій в західному Мосулі.

Операцію по звільненню Мосула називають найбільш інтенсивним міським боєм починаючи з часів Другої світової війни.

В Мосулі іракські війська, підтримувані американськими силами, воюють з двома тисячами бойовиків ІДІЛ.

Також повідомляється, що в березні більше 60 людей загинули в результаті авіаудару по мечеті в Алеппо. Військових також звинуватили у вбивстві близько 30 сирійців під час авіаудару по школі недалеко від Ракки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що армія Іраку призупинила наступ на Мосул через десятки жертв серед мирних жителів.