ua en ru

Ірак заявив про взяття університету Мосула, що слугував штабом ІД

Ірак заявив про взяття університету Мосула, що слугував штабом ІД Фото: іракські військові в Мосулі

Іракські спецпідрозділи вже дісталися трьох мостів Мосула

Спецпідрозділи іракської армії заявляють про відбиття в ісламістів низку кварталів східної частини останньої фортеці "Ісламської держави" в Іраку міста Мосул, а також кампус місцевого університету, в якому був штаб терористів. Про це з посиланням на керівника кампанії зі звільнення міста Абдула Аміра Рашида передає DW.

"Антитерористичні сили також узяли під контроль міст Свободи та підняли там прапор Іраку (…). Противник зазнав значних втрат техніки і людей", - зазначив офіцер.

За даними іракських медіа, звільнено більшу частину будівель університету Мосула, який служив ІД штабом.

Речник антитерористичних сил Сабах аль-Нуман додав, що спецпідрозділи вже дісталися трьох мостів Мосула та розраховують найближчим часом звільнити від бойовиків ІД усю частину міста на лівому березі річки Тигр, що розділяє місто.

Загалом через Тигр перекинуто п'ять мостів, які, за даними ЗМІ, у жовтні-грудні 2016 року були зруйновані авіаударами міжнародної коаліції під проводом США. Утім, командир іракських підрозділів у провінції Ніневія заявив, що ІД підірвала всі мости через Тигр у Мосулі, щоб зупинити наступ опонентів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іракські військові звільнили від терористичного угруповання "Ісламська держава" головну урядову будівлю в місті Мосул.