ua en ru

iPhone 5S: собівартість флагманського смартфона від Apple становить 199 дол., - експерти

Фахівці IHS ISuppli на основі специфікацій iPhone 5 порахували вартість виробництва компонентів 16-гігабайтної моделі нового флагманського смартфона iPhone 5S. Згідно з підрахунками компанії, які наводить ресурс AllThingsD, собівартість зазначеного апарату становить 199 дол., тоді як найдорожча модель із 64 гігабайтами пам'яті коштує 218 дол.

Фахівці IHS ISuppli на основі специфікацій iPhone 5 порахували вартість виробництва компонентів 16-гігабайтної моделі нового флагманського смартфона iPhone 5S.

Згідно з підрахунками компанії, які наводить ресурс AllThingsD, собівартість зазначеного апарату становить 199 дол., тоді як найдорожча модель із 64 гігабайтами пам'яті коштує 218 дол., передає " Росія 24".

Фотогалерея: "iPhone 5S і iPhone 5C надійшли до продажу"

За інформацією IHS, найбільш дорогим компонентом обох гаджетів є їхній дисплей. У 5S він коштує 41 дол. і поставляється компаніями Sharp, LG і Japan Display. Сканер відбитків пальців коштує 7 дол., а новий 64-бітний процесор - 19 дол. В IHS вказують, що складання одного iPhone на китайському заводі коштує близько 8 дол.

Крім того, аналітики досліджували собівартість бюджетної моделі iPhone 5C, з'ясувавши, що вартість запчастин цієї моделі складає 173-183 дол., залежно від кількості гігабайт наявної у смартфоні пам'яті. Складання цього девайса оцінено в 7 дол.

У IHS заявили, що начинка двох апаратів практично ідентична, за винятком більш нового процесора, сканера відбитків пальців і дорожчих чіпів пам'яті. Новий процесор A7 у 5S приблизно в півтора рази дорожче встановленого в 5C "каменя" A6: 19 долл. проти 13 дол. Крім того, iPhone 5S використовує більш сучасну і економну пам'ять типу LPDDR3 замість LPDDR2 у iPhone 5C. Пам'ять поставляють SK Hynix, Samsung і Micron/Elpida.

Експерти вважають, що Apple на продажах даних смартфонів генерує дуже високу маржу. Нагадаємо, ціна без субсидованого контракту з оператором, встановлена ​​Apple на 16 ГБ iPhone 5S, у США - 649 дол., за версію із 64 ГБ - 849 дол., а у Європі - 699/899 євро відповідно. iPhone 5C продається за 549-649 дол. у США, а у Європі - за 599-699 євро.

У IHS зазначили, що Apple приділила особливу увагу радіомодулям у нових смартфонах: "Apple витратила багато коштів і ресурсів, щоб отримати поточну, дуже вдалу комбінацію. У той час як інші виробники просто купують наявні у вендорів варіанти чіпів, Apple змушує чіпмейкерів робити окремі продукти, які не зустрінеш в інших".

Нагадаємо, нещодавно Apple повідомила про те, що обсяг продажів нових iPhone перевищив 9 млн штук за перші три дні продажів. Раніше повідомлялося, що великий попит на iPhone5S виснажив запаси Apple.

Аналітики з компанії Piper Jaffray кажуть, що, хоча Apple і не розкривала докладних даних про те, яких і скільки iPhone було продано, велика частина продажів була за рахунок бюджетного iPhone 5C, який компанія почала продавати не тільки у Штатах, але також у Китаї, Великій Британії, Канаді та інших країнах.

Напередодні стало відомо, що хакери зламали систему безпеки смартфона iPhone 5S. Раніше глава Apple Тім Кук для підвищення продажів iPhone обзавівся акаунтом у Twitter.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Реалізує частину своєї продукції через власну мережу магазинів, які розташовані у США, Канаді, Великій Британії, Японії та інших країнах. На компанію працюють близько 60,4 тис. осіб.