ua en ru

Інтерпол оголосив у розшук Чауса

Інтерпол оголосив у розшук Чауса Фото: Микола Чаус (УНІАН)

Досьє Чауса з'явилася на сайті Міжнародної організації кримінальної поліції

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) оголосила у розшук відстороненого суддю Дніпровського районного суду Миколу Чауса. Про це повідомляє прес-служба Інтерполу в розміщеному досьє.

Так, Інтерпол оголосив у розшук перебуває в бігах суддю Миколу Чауса, затриманого правоохоронцями на хабарі в 150 тис. доларів. У розміщеному досьє значиться, що Чауса розшукують правоохоронні органи України.

Крім того, серед причин розшуку запитуючої організації зазначено "одержання хабара".

Інтерпол оголосив у розшук Чауса

Фото: скріншот досьє Інтерполу (interpol.int)

Відзначимо, в квітні голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що екстрадиція Чауса з Молдови в Україну може зайняти від декількох місяців до року. Холодницький зазначав, що українська сторона подала всі необхідні для екстрадиції документи.

"Ми подали всі необхідні документи і докази, які свідчать, що цей злочин є чисто корупційним і не політичним, що особа втекло від правосуддя, тому слово за молдавським судом", - заявляв глава САП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Молдова відмовила судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чаусу в наданні політичного притулку.