ua en ru

Інтерпол оголосив у розшук колишніх керівників СК "Оранта"

Інтерпол оголосив у розшук колишніх керівників СК "Оранта" Фото: Інтерпол

Спілка і Тимінський звинувачуються в розкраданні майна "Оранти"

Колишні голова наглядової ради НАСК "Оранта" Олег Спілка і член наглядової ради компанії Олександр Тимінський оголошені Інтерполом в міжнародний розшук. Про це повідомили в юридичній фірмі "Ільяшов та Партнери", що представляє інтереси казахського БТА Банку, який є найбільшим акціонером "Оранти".

Зокрема, як повідомили в юрфірмі, Спілка і Тимінський звинувачуються в розкраданні майна "Оранти" на суму більше 10 млн доларів.

"Згідно з матеріалами кримінального провадження, в 2008 році за організованою підозрюваними схемою відбулася передача підконтрольної їм фірмі прав на товарні знаки НАСК "Оранта". Ціна угоди склала 6 млн гривень. Два місяці потому ті ж знаки були передані назад "Оранті" в оренду терміном на п'ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн гривень", - йдеться в повідомленні "Ільяшова таПартнерів".

За інформацією юристів, у 2009 році за аналогічною схемою був зроблений вивід коштів при продажі та зворотній купівлі "Орантою" частки в статутному капіталі ТОВ "Гарант-АСІСТАНС", в результаті яких компанії було завдано збитків у розмірі 16 млн гривень.

"Слідче управління ГУ Нацполіції в м. Києві оголосило підозру громадянам Спілці і Тимінському за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) із санкцією до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомили в юридичній фірмі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернігівській області чиновник отримав 5 років в'язниці за розкрадання коштів на ремонт школи.