ua en ru

Інтенсивність вибухів у Чернігівській обл. знизилася, - Міноборони

Інтенсивність вибухів у Чернігівській обл. знизилася, - Міноборони Ілюстративне фото (УНІАН)

Станом на 7:00 інтенсивність вибухів складає 2-3 вибухи на секунду

Інтенсивність вибухів на Чернігівщині знизилась до вибуху у кілька секунд. Про це РБК-Україна повідомив речник Міністерства оборони України Олексій Чорнобай.

За його словам, станом на 7:00 інтенсивність вибухів складає 2-3 вибухи на секунду. Наразі між вибухами проходить вже кілька секунд.

Ічня. Вибухи на військових складах.

Опубліковано РБК-Украина Вівторок, 9 жовтня 2018 р.

"Військовий комісаріат який перебував на місці події від початку каже, що значно зменшилась інтенсивність. Наразі вибухів менше, ніж фіксували зранку. Наразі я стою в Ічні і чую вибухи у кілька секунд. Зранку було 2-3 вибухи на секунду, а зараз вже різні затримки. Буває вибух раз на 3 секунди, а буває раз на 10 секунд", - повідомив Чорнобай.

Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник у коментарі РБК-Україна також розповів, що площа арсеналу з боєприпасами була доволі великою.

"Можу сказати, що сама територія Арсеналу становить близько 682 га, а технічна територія складала 402 га", - підкреслив Мотузяник.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що з місця вибуху 6-го Арсеналу поблизу міста Ічня Чернігівської області евакуйовано близько 10 тис. осіб.

Також повідомлялося, що з 4:22 було закрито повітряний простір у радіусі 22 км, а також припинено рух залізничного та автомобільного руху. По тривозі було піднято підрозділи ДСНС, Нацполіції і Нацгвардії.

Як писало РБК-Україна, в Чернігівській області вибухнув склад боєприпасів.