ua en ru

Інтеграція України в МС не заважає їй шукати можливість інтеграції в інших напрямках, - глава МЗС Казахстану

Інтеграція України в МС не заважає їй шукати можливість інтеграції в інших напрямках, - глава МЗС Казахстану

Глава МЗС Казахастану Ерлан Ідрісов в ході 20-го засідання Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (РМЗС ОБСЄ), що відбувся 5-6 грудня в Києві заявив, що інтерес інтеграції України в Митний Союз не заважає їй шукати можливості для інтеграції в інших напрямках. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Ресбуплики Казахстан.

"Ми не думаємо, що цей інтерес якимось чином перешкоджає природному пошуку можливостей для інтеграції в інших напрямках", - сказав глава МЗС Казахстану.


Щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні Ідрісов підкреслив, що Казахстан завжди був прихильником інтеграційних процесів.

"Разом з тим, наша країна вважає, що політичний вибір моделі розвитку кожної держави, включаючи вибір на користь тих чи інших форм інтеграції, є суверенним правом цієї держави і повинен бути засновано, насамперед, на його власних національних інтересах".

Він також зазначив, що казахстанська сторона вітає інтерес України до інтеграції в рамках Митного Союзу і Євразійського Економічного простору.

Також Глава МЗС РК дав високу оцінку та висловив вдячність українській стороні, термін головування якої завершується в січні 2014 року, а також привітав майбутні в наступні два роки головування Швейцарії та Чорногорії, висловивши сподівання на продовження плідної та ефективної роботи з реалізації ключових пріоритетів організації.