ua en ru

Іноземці в Кабміні - це пряма загроза нацбезпеці України, - Медведчук

"Іноземні фахівці в українському уряді, які мають доступ до державної таємниці, що формують стратегію розвитку і безпосередньо впливають на майбутнє нашої країни, - це пряма загроза національній безпеці України. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Іноземці на високих посадах - це ініціатива "Блоку Петра Порошенка". У команді Президента вважають, що іноземці є не тільки професіоналами вищої проби, але ще й не схильні до впливу української корупції", - зазначив він.

Коментуючи призначення міністром фінансів Наталії Яресько, що раніше працювала у відділі економічної політики Держдепартаменту США, Медведчук зазначив, що "мабуть представники Вашингтона більше не довіряють прозахідному демократичного уряду, а тому замість консультантів, радників і вивідувачів вирішили ввести в Кабмін свого фахівця-куратора".

Медведчук нагадав, що крім Яресько, в оновленому Кабміні буде ще два іноземця - міністром економічного розвитку і торгівлі стане литовець Айварас Абромавічус, а Моз очолить грузин Олександр Квіташвілі.

"Для того, щоб українці менше задавали запитань і більше переймалися ідеями євроатлантичної інтеграції, у владі вирішили створити нове міністерство - у справах інформаційної політики.

Причому "демократи" у ВР звично проігнорували думку громадськості. Руху "Чесно", "Стоп цензурі!" та міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" виступили проти створення Міністерства у справах інформаційної політики, однак "коаліціантів" це не зупинило", - додав він.

За словами політика, наслідки такого нововведення для України будуть дуже плачевними. "Країна, і так фактично втратила економічний суверенітет через нечуваних боргів перед міжнародними кредиторами, тепер може стати ще і політично залежної і керованої Заходом", - упевнений він.