ua en ru

"Інформатика" заявляє про блокування розвитку відеоспостереження в Києві з боку АМКУ

"Інформатика" заявляє про блокування розвитку відеоспостереження в Києві з боку АМКУ Фото: АМКУ (УНІАН)

"Інформатика"звинувачує АМКУ в змові з продавцями російського програмного забезпечення

Комунальне підприємство "Інформатика" заявляє про блокування розвитку відеоспостереження в Києві з боку Антимонопольного комітету України. Про це з посиланням на комунальне підприємство "Інформатика" повідомляють "Українські новини".

Крім того, "Інформатика" звинувачує АМКУ в змові з продавцями російського програмного забезпечення з метою змусити Київ купити і встановити російське ПЗ для систем нагляду та протидії загрозам.

"В процедурі закупівлі №UA-2017-08-19-000298-c "Закупівля аналітичного програмного забезпечення та серверного обладнання, необхідного для розгортання та доповнення робочого функціоналу програмно-апаратного комплексу ситуаційного центру з протидії загрозам у Києві, 2-а черга" взяли участь ТОВ "Секур Інтеграція" та ТОВ "Українські будівельні рішення", - йдеться в тексті листа "Інформатики", адресованого Службі безпеки України

Як повідомляється, дані компанії використовують прогалини українського антимонопольного законодавства, спільно з АМКУ місяцями блокують закупівельні процедури, змушуючи місто перейти на їхній програмний продукт.

"Заходи щодо подальшого розвитку зазначених систем у рамках виконання програм "Безпечна столиця" і "Електронна столиця" фактично заблоковані цими компаніями з серпня і до сьогодні, і можуть мати метою чинення тиску на нас з метою відмови від подальшого впровадження технологій забезпечення безпеки міста, і примус переходу на інші технології, які активно нав'язують", - йдеться в повідомленні.

Так, повідомляється, що в тендерних пропозиціях ТОВ "Секур Інтеграція" та ТОВ "Українські будівельні рішення" пропонується реалізація проекту програмно-апаратного комплексу ситуаційного центру з протидії загрозам в місті Києві на базі програмного засобу російського виробництва - SecurOS, яке офіційно визнане РФ і включено в єдиний реєстр російських програм для електронних обчислювальних машин і баз даних Російської Федерації.

Крім того, згідно з повідомленням, ТОВ "Елді Груп" і ТОВ "Акксон софт" також беруть участь у заходах щодо блокування проведення тендерів. При цьому, "Акксон софт" активно просуває на ринок України російську продукцію для побудови проектів "Безпечне місто", а ПЗ "Аксон Некст" включено до єдиного реєстру російських програм для електронних обчислювальних машин і баз даних РФ.

Нагадаємо, 20 листопада Київська міська державна адміністрація заявила, що планує до кінця листопада встановити камери відеоспостереження біля 3 пам'яток для запобігання вандалізму.