ua en ru

Індонезія готова закуповувати українське озброєння, - "Укроборонпром"

Представницька делегація Генштабу і ВПС республіки Індонезія відвідала підприємства держконцерну "Укроборонпром" та ознайомилася з продукцією авіаційної, ракетно-артилерійської та радіолокаційної галузей ОПК України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби концерну.

"Так, індонезійці відвідали ДАХК "Артем", що спеціалізується на виробництві авіаційних керованих ракет, обладнання для авіаційної і спеціальної техніки. Свою увагу зосередили на керованих авіаційних ракет класу "повітря-повітря", якими можна оснастити Військово-Повітряні сили Індонезії. Потенційні партнери зацікавилися впровадженням у себе на батьківщині українських військових технологій, а також налагодженням спільного виробництва на потужностях профільних підприємств", - сказано в повідомленні.

Також індонезійці відвідали ДП "Запорізький державний авіаційний ремонтний завод "Мігремонт", який модернізує і проводить капітальний ремонт літаків Міг-25, Су-27, Су-17, Су-25, Су-17 всіх модифікацій, їх агрегатів і систем. Також у Запоріжжі індонезійцям демонстрували роботу РЛС "Кольчуга" та інших систем цього типу.

"Укроборонпром" підтвердив свою готовність взяти участь у тендері на поставку техніки, у тому числі радіолокаційної, на потреби ВПС Індонезії.

Нагадаємо, "Укроборонпром" зайняв 58-е місце в рейтингу світових виробників озброєнь, складеному Стокгольмським інститутом дослідження проблем світу (SIPRI).