ua en ru

Ігри по "Зоряним війнам" для Disney буде розробляти Electronic Arts

Walt Disney Co. уклала з компанією-розробником і видавцем відеоігор Electronic Arts договір про виробництво комп'ютерних ігор, дія яких відбувається у всесвіті фільмів "Зоряні війни". 

Walt Disney Co. уклала з компанією-розробником і видавцем відеоігор Electronic Arts договір про виробництво комп'ютерних ігор, дія яких відбувається у всесвіті фільмів "Зоряні війни". Про це повідомив один з топ-менеджерів Electronic Arts в офіційному блозі компанії.

Згідно з досягнутими домовленостями, Electronic Arts буде займатися розробкою ігор для ПК та ігрових приставок, в той час як Disney буде розробляти ігри для соціальних мереж і мобільних платформ. Умови угоди не розголошуються.

Варто зазначити, до складу Electronic Arts входить канадська студія BioWare, яка раніше вже створила дві гри за мотивами "Зоряних воєн": Knights of the Old Republic і Star Wars: The Old Republic. Electronic Arts володіє правами на видання таких ігор, як Mass Effect і The Sims, Dragon Age.

Читайте также: Disney позбулася творців відеоігор про "Зоряні війни"

Раніше Disney вирішила закрити розробника ігор LucasArts, придбаного нею разом з Lucasfilms в 2012 р. Студія LucasArts була заснована в 1982 р., але найбільшого успіху домоглася в середині 1990-х - початку 2000-х рр.. В основу її найбільш популярних ігор були покладені сюжети і персонажі кіносаги "Зоряні війни". Крім того, вона відзначилася іграми з "легалізованими" персонажами, в тому числі виконаними в дусі Індіани Джонса.

Наприкінці жовтня 2012 р. компанія Disney оголосила про купівлю кінокомпанії Lucasfilm. Сума операції склала 4,05 млрд дол Однією з найближчих завдань, яку окреслило нове керівництво, став випуск на екрани нового сьомого епізоду "Зоряних воєн" в 2015 р.

Читайте також: Новий епізод "Зоряних воєн" зніматиме Дж.Дж.Абрамс (відео)

Walt Disney Co. - Одна з найбільших компаній індустрії розваг у світі. Вона була заснована в 1923 р. як анімаційна студія. На даний момент, крім цієї студії, корпорації належить 11 тематичних парків, два аквапарки, кілька радіостанцій і телеканалів, а також анімаційна студія Pixar та видавництво Marvel Comics. Штаб-квартира організації знаходиться у м. Бербанк (штат Каліфорнія).

Перший епізод серії "Зоряних воєн" - "Зоряні війни: нова надія" - вийшов в прокат 25 травня 1977 і став одним з найпопулярніших фантастичних фільмів XX століття. Фільм отримав шість премій "Оскар", а також породив ряд сіквелів (продовжень), приквелів (розповідають передісторію подій "Зоряних воєн"), книг і комп'ютерних ігор, складових "всесвіт" Зоряних воєн