ua en ru

Disney позбулася творців відеоігор про "Зоряні війни"

Компанія Disney повідомила про плани закрити розробника відеоігор LucasArts, який до недавнього часу належав Джорджу Лукасу і входив до складу LucasFilm. Як повідомляє CNN, після покупки кінокомпанії у Disney вирішили, що займатися іграми їм не хочеться.

Компанія Disney повідомила про плани закрити розробника відеоігор LucasArts, який до недавнього часу належав Джорджу Лукасу і входив до складу LucasFilm. Як повідомляє CNN, після покупки кінокомпанії у Disney вирішили, що займатися іграми їм не хочеться.

Читайте також: Чистий прибуток Walt Disney за підсумками I кварталу 2012-2013 фінансового року знизився на 6% - до 1,382 млрд дол

У результаті реструктуризації будуть звільнені 150 осіб. Всі поточні проекти та права на їх реалізацію передадуть стороннім розробникам, а права на користування торговими знаками будуть реалізовані шляхом продажу франшиз.

Студія LucasArts була заснована у 1982 р., але найбільшого успіху домоглася в середині 1990-х - на початку 2000-х рр. В основу її найбільш популярних ігор були покладені сюжети і персонажі кіносаги "Зоряні війни". Крім того, вона відзначилася іграми з "легалізованими" персонажами, в тому числі виконаними в дусі Індіани Джонса.

Читайте також: Джордж Лукас продасть весь пакет акцій Disney за 2 млрд дол

"Після оцінки нашого становища на ринку відеоігор ми прийняли рішення вивести LucasArts зі структури компанії і перевести на ліцензійну розробку, що мінімізує ризик фінансових втрат. Разом із тим компанія залишає солідний портфель прав на якісні ігри", - йдеться в повідомленні Disney.

Наприкінці жовтня 2012 р. компанія Disney оголосила про купівлю кінокомпанії Lucasfilm. Сума операції склала 4,05 млрд дол. Одним із найближчих завдань, яке окреслило нове керівництво, став випуск на екрани нового сьомого епізоду "Зоряних воєн" у 2015 р.

Читайте також: Новий епізод "Зоряних воєн" зніматиме Дж.Дж.Абрамс (відео)

Walt Disney Co. - одна з найбільших компаній індустрії розваг у світі. Вона була заснована у 1923 р. як анімаційна студія. На даний момент, крім цієї студії, корпорації належить 11 тематичних парків, два аквапарки, кілька радіостанцій і телеканалів, а також анімаційна студія Pixar і видавництво Marvel Comics. Штаб-квартира організації знаходиться в м. Бербанк (штат Каліфорнія).

Перший епізод серії "Зоряних воєн" - "Зоряні війни: нова надія" - вийшов у прокат 25 травня 1977 р. і став одним з найпопулярніших фантастичних фільмів XX століття. Фільм отримав шість премій "Оскар", а також породив ряд сіквелів (продовжень), приквелів (розповідають передісторію подій "Зоряних воєн"), книг і комп'ютерних ігор, які складають "всесвіт "Зоряних воєн".