ua en ru

IFES надала методичні рекомендації при створенні посібників для членів ОВК та ДВК

Організація International Foundation for Electoral Systems, Inc. (IFES) надала методичні рекомендації при створенні посібників для членів окружних виборчих комісій (ОВК) та дільничних виборчих комісій (ДВК). Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

13 червня 2012 р. в рамках взаємодії було підписано Протокол про співробітництво і порозуміння між ЦВК та IFES. Цей документ став органічним продовженням довготривалого проекту технічної допомоги IFES "Програма реформування виборчого законодавства України", головною метою якого є надання технічних експертних знань та консультацій, що базуються на міжнародних стандартах.

За підтримки згаданого проекту IFES ЦВК вже провела низку тренінгів і семінарів для членів усіх 225 окружних виборчих комісій, що дало можливість забезпечити їх фаховими знаннями та навичками. Крім того, в свою чергу, подібне навчання було проведено окружними виборчими комісіями для членів дільничних виборчих комісій, що працюють на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 р.

Читайте також: Украине следует разрешить избираться в парламент гражданам с непогашенной судимостью, - IFES

Перед виборами в Україні було випущено два посібники: "Посібник з питань застосування виборчого законодавства для членів ОВК з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року" та однойменне видання для членів ДВК. Методичну допомогу у підготовці обох посібників, загальний тираж яких перевищує 70 тис. примірників, надали експерти IFES. Саме завдяки їх рекомендаціям члени виборчих комісій мають можливість ознайомитися з інформацію щодо виборчих процедур та відповідною документацією. Посібники містять рекомендації щодо застосування законодавства, форми документів виборчих комісій та приклади їх заповнення.

За словами заступника Голови ЦВК Андрія Магери, цей проект вже став важливим елементом формування базових знань організаторів виборчого процесу. "Я переконаний, що обидва посібника, роль яких важко перецінити, стануть у нагоді членам виборчих комісій для кращої підготовки до проведення виборів. Також ми сподіваємося, що робота, проведена спільно з IFES, буде продовжена в майбутньому", - зазначив він.

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.