ua en ru

У Єрусалимі в знак протесту проти податків закрили Храм Гробу Господнього

У Єрусалимі в знак протесту проти податків закрили Храм Гробу Господнього Фото: Храм Гробу Господнього (uk.wikipedia.org)

Храм зачинили на невизначений термін ієрархи греко-католицької та вірменської церков

У Єрусалимі на знак протесту проти політики чинного уряду Ізраїлю церковні ієрархи 25 лютого 2018 року закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що в оприлюдненому незвично жорстко сформульованому листі ієрархи греко-католицької та вірменської церков пояснили, що вдатися до цього кроку їх змусила "систематична кампанія проти церков та християнської громади в Святій землі".

У листі релігійні діячі висловили обурення законопроектом, що дозволяє ізраїльській державі конфіскувати церковні земельні ділянки. Цей проект закону церковні ієрархи назвали "дискримінаційним і расистським". Також вони переконані, що своїми діями Ізраїль "зневажає" ті "стосунки між християнською спільнотою і владою", що зберігалися десятиліттями.

Церква також протестує проти запровадження муніципальних зборів, які, на її думку, порушують статус-кво. В авторів листа складається враження, що ці дії мають на меті "послабити християнську присутність у Єрусалимі".

Своєю чергою міська адміністрація Єрусалима заявляє, що запроваджені збори стосуються не храмів, а таких об'єктів, що перебувають у церковної власності, як готелі та зали для прийомів. МЗС Ізраїлю поки не прокоментувало ці звинувачення церковних ієрархів Єрусалиму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Посольство США в Єрусалимі можуть відкрити вже в травні 2018 року.