ua en ru

Посольство США в Єрусалимі можуть відкрити в травні

Посольство США в Єрусалимі можуть відкрити в травні Фото: в Єрусалимі посольство США може з'явитися в травні 2018 (wikipedia.org)

В Єрусалимі посольство США може з'явитися в травні 2018 року

Очікується, що в травні Сполучені Штати відкриють своє посольство в Ізраїлі в Єрусалимі. Про це заявив представник США в Тель-Авіві, передає Reuters.

Джерело агентства повідомило, що відкриття посольства може бути більш раннім, ніж очікувалося. Раніше, виступаючи в ізраїльському парламенті минулого місяця, віце-президент США Майк Пенс сказав, що цей крок повинен відбутися до кінця 2019 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 6 грудня 2017 року оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і початку підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. Пізніше держсекретар Рекс Тіллерсон припустив, що це станеться не раніше як через три роки, хоча і це досить оптимістично".

Вже в січні 2018 року Дональд Трамп заявив, що перенесення американського посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму не станеться за один рік. А віце-президент Майк Пенс у своєму виступі перед ізраїльським парламентом сказав, що посольство США переїде з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 року. Під час заяви Пенси ненадовго перервала група арабських депутатів, які протестували проти такої заяви.