ua en ru

IAAF заявила про атаку з боку російських хакерів Fancy Bears

IAAF заявила про атаку з боку російських хакерів Fancy Bears Фото: хакери

У лютому була спроба несанкціонованого віддаленого доступу на сервери

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) в лютому стала жертвою кібератаки з боку російської хакерської групи Fancy Bears, в результаті чого дані про прийом спортсменами ряду препаратів могли бути змінені. Про це повідомляє ВВС.

В асоціації відзначають, що 21 лютого була виявлена спроба несанкціонованого віддаленого доступу на сервери з інформацією про використання спортсменами терапевтичних винятків (TUE) і спроба збереження цих даних в щойно створеному файлі.

"Наш основний пріоритет - це спортсмени, які надали IAAF інформацію, яка, на їхню думку, повинна залишатися конфіденційною... Ми приносимо наші щирі вибачення, і ми маємо намір продовжувати робити все можливе, щоб виправити ситуацію, і працювати з кращими в світі організаціями, щоб створити якомога більш безпечне довкілля", - заявив глава організації Себастьян Коу.

Нагадаємо, американське антидопінгове агентство USADA визнало витік доповіді про можливе застосування допінгу відомими бігунами з США. Зокрема, USADA в офіційній заяві підтвердило, що готувало доповідь про лікування спортсменів, пов'язаних з проектом Nike Oregon. Документ стосувався, зокрема, фізіотерапевта проекту.

"Як з'ясувалося, афільована з російською владою група хакерів Fancy Bears "злила" чернетку цієї доповіді газеті Sunday Times", - заявило USADA.