ua en ru

Human Rights Watch закликала Порошенка скасувати блокування російських сайтів

Human Rights Watch закликала Порошенка скасувати блокування російських сайтів Фото: Human Rights Watch закликала Порошенка скасувати блокування російських сайтів

На думку організації, президент повинен вжити заходів для захисту свободи слова

На думку міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, президент України Петро Порошенко має негайно скасувати заборону, яка обмежує роботу інтернет-ресурсів "ВКонтакте", "Одноклассники", "РБК", "Яндекс" та інших, а також вжити заходів для захисту свободи слова та інформації в Україні. Про це йдеться в заяві організації.

"Це ще один приклад легкості, з якою президент Порошенко необґрунтовано намагається контролювати громадський дискурс в Україні. Порошенко може спробувати виправдати такий крок, але це цинічне політичне посягання на право на інформацію, яке зачіпає мільйони українців, їхнє особисте і професійне життя", - заявила дослідниця Human Rights Watch в Україні Тетяна Купер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських провайдерів, які відмовляться від блокування російських сайтів у відповідності з введеним у дію указом президента Петра Порошенка рішенням Ради національної безпеки і оборони України про санкції проти Росії, притягнуть до адміністративної відповідальності та будуть штрафувати.