ua en ru

Госпсуд Київської обл. порушив справу про банкрутство "АероСвіту"

Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 про почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт". Про це йдеться в тексті постанови суду №Б3/160-12, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Виробництво почате після розгляду відповідної заяви від авіакомпанії.

Суд також постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана. Розгляд справи у підготовчому засіданні призначений на 23 січня 2013 р. на 14:30.

Станом на 27 грудня 2012 р. авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн. Станом на 30 вересня 2012 загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,46 млрд грн.

"Враховуючи вищевказане, боржник не має можливості погасити існуючу заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами, у зв'язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство ... Суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви про банкрутство до розгляду", - йдеться в тексті постанови суду.

Читайте також: "АероСвіт" заявив про скорочення штату