ua en ru

Хотіли "допомогти" бізнесменові за півмільйона доларів: у Києві затримали шахраїв

Хотіли "допомогти" бізнесменові за півмільйона доларів: у Києві затримали шахраїв Фото: обшуки у шахраїв (gp.gov.ua)

У Києві шахраї обіцяли допомогу у вирішенні питань представникові іноземного бізнесу нібито через зв'язки в Офісі генерального прокурора. За цю допомогу вони просили 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що двоє жителів Києва пообіцяли представнику іноземної компанії сприяти в активізації кримінальної справи, в якій його компанія є постраждалою. Вони запевняли клієнта, що мають зв'язки в керівництві Офісу генпрокурора, що було неправдою. За це вони хотіли отримати півмільйона доларів.

Шахраїв затримали під час отримання першої частини суми у розмірі 250 тисяч доларів. Вирішується питання про повідомлення підозри і обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, вчора начальника одного з відділів управління Державної фіскальної служби в Харківській області викрили у хабарництві. Він систематично вимагав з підприємців гроші.

Також начальника відділу Головного управління розвитку речового майна Збройних сил Міністерства оборони України затримали під час отримання хабара. Чиновник хотів отримати 400 тисяч гривень.