ua en ru

У Харківській області затримали податківця на систематичні хабарі

У Харківській області затримали податківця на систематичні хабарі Фото: операція СБУ в податковій інспекції (ssu.gov.ua)

Начальника одного з відділів управління Державної фіскальної служби в Харківській області викрили у хабарництві. Він систематично вимагав з підприємців гроші.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Встановлено, що чиновник вимагав від місцевого підприємця 100 тисяч гривень щомісяця за нереагування і непритягнення до кримінальної відповідальності за оборудки з підакцизною продукцією.

В рамках кримінальної справи задокументовано два випадки отримання посадовою особою хабара на загальну суму 170 тисяч гривень з одного підприємця. Відомо, що до своєї діяльності податківець залучив свого знайомого в якості посередника.

Зловмиснику пред'явлена підозра за ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великих розміром або особою, яка займає відповідальне становище)

Нагадаємо, вчора жителів Рівненської області викрили на постачання рідкісного виду бурштину в одну з країн Перської затоки. Один з них намагався провезти 5,4 кілограму унікального бурштину-сирцю.

Також у Миколаєві Служба безпеки України викрила спробу прихованого вивозу з країни обладнання для потреб Військово-морського флоту Російської Федерації. Зокрема, намагалися вивезти газотурбінну продукцію для військових кораблів.